Behandelingen

“Met een regelmatig bezoek aan de tandarts houdt iedereen een stralende lach!”

Het merendeel van de Nederlandse bevolking gaat twee keer per jaar voor controle naar de tandarts. Wij raden dit ook steeds aan. Op deze manier bent u er nooit te laat bij en kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig worden behandeld. Tijdens de controle kijken we of uw tandvlees gezond is en controleren wij uw gebit op gaatjes.

Soms worden er tijdens een controle röntgenfoto’s gemaakt. Een röntgenfoto helpt problemen voortijdig voorkomen, want deze laat zien waar gaatjes en ontstekingen (kunnen) ontstaan. Daarnaast kan de tandarts met een röntgenfoto het botniveau evalueren en de randaansluiting van oude vullingen controleren. De frequentie hangt sterk af van de mondhygiëne en cariësgevoeligheid van de patiënt.

 

Viodent is sterk gericht op preventie. Vanaf 2 jaar is het dan ook voor iedereen van belang om regelmatig onze praktijk te bezoeken. Bij een consult wordt altijd voldoende tijd genomen om tips en uitleg te geven. Samen zorgen we zo voor een gezonde mondhygiëne.

Ook wanneer u een prothese draagt is een periodieke controle belangrijk. Er wordt dan gekeken of het gebit nog in orde is en of deze nog goed bij u past.