Gebitsprothese

Gebitsprotheses
Wanneer iemand meerdere tanden mist of helemaal geen tanden meer heeft, dan kunnen wij voor een prothese zorgen. Elke situatie is anders en heeft daardoor verschillende oplossingen.

Volledige prothese
Bij een volledige prothese wordt een kunsthars boog met tanden over het tandvlees in de boven en/of onderkaak geplaatst. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft een gehemelteplaat, terwijl een kunstgebit in de onderkaak de vorm van een hoefijzer heeft.

Gedeeltelijke prothese
Een gedeeltelijke prothese (plaatje) bestaat uit een plaatje van kunsthars dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Een comfortabeler alternatief is de uitneembare frameprothese. Deze rust op een metalen frame dat met behulp van kleine ankertjes op uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgeklikt.

 

Wennen aan een kunstgebit
Op basis van een afdruk van uw kaken, maakt onze tandprotheticus een prothese op maat. Hoewel de huidige prothesen een stuk comfortabeler zijn dan vroeger, kan het even duren voordat u hieraan gewend bent. Een kunstgebit voelt vaak nooit helemaal hetzelfde als uw eigen tanden. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit inhoudt en er meteen mee probeert te eten en te praten. In geval van pijn kunnen we uw kunstgebit zeker aanpassen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw kunstgebit.

Kosten en vergoedingen
De tarieven voor een gebitsprothese en de bijhorende behandeling zijn wettelijk vastgelegd: De volledige prothese wordt 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Reparaties en aanpassingen voor 90%. Vanuit de aanvullende verzekeringen zijn extra vergoedingen mogelijk.

“Bent u een paar of al uw tanden kwijt? Wij helpen u weer aan een stralende lach”