Mondhygiëne
Preventie van tandproblemen begint bij een goede mondhygiëne. Tweemaal daags zorgvuldig poetsen is onmisbaar, maar hoe doe je dat precies? Elk gebit is anders en vraagt om een specifieke aanpak. Viodent begeleidt iedere patiënt dan ook individueel: wat gaat goed en hoe kan het nog nét iets beter? Het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen zit vaak in de details.

Voor een goede mondverzorging vaat u best regelmatig naar de mondhygiënist(e). Een mondhygiëniste richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen en te bestrijden. Een goede mondverzorging is essentieel voor uw gebit. Het goed poetsen van uw tanden en het reinigen tussen de tanden en kiezen is al een stap in de goede richting, maar voor een optimale gezondheid is een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist(e) aan te raden.

De mondhygiënist(e) speelt een belangrijke rol aan de kwaliteit van uw gebit, tandvlees en mondhygiëne. Patiënten kunnen zich rechtstreeks bij de mondhygiënist(e) melden als ze hulp nodig hebben bij het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist(e) kan dan bijvoorbeeld advies geven over te nemen mondhygiënemaatregelen.

Heeft u last van tandsteen? Bij Viodent bent u aan het juiste adres. Zorgvuldig verwijderen we het tandsteen, waar nodig met verdoving. Zo krijgt u snel weer gezond tandvlees en een fris mondgevoel.

Goede mondverzorging is essentieel voor uw gebit. Het goed schoonhouden van uw tanden kan veel problemen voorkomen. Voor een optimale gezondheid is bezoek aan de mondhygiëniste aan te raden. De mondhygiëniste werkt samen met u aan het krijgen en behouden van een gezonde mond.